Prezentarea cauzei evenimentului

Centrul de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor” este primul spital care va oferi asistență complexă gratuită (medicală, spirituală, socială și psihologică) copiilor cu boli cronice din România. Organizarea „Crosului Inimilor Mari” este una dintre modalitățile de a face cunoscută cauza evenimentului, precum și de a strânge fonduri pentru continuarea lucrărilor deja începute în acest scop.

Pentru copiii suferinzi în stadii avansate sau terminale, îngrijirea nu se va face ținând cont de prognostic, ci în funcție de nevoi. Astfel, Centrul va dispune de un cabinet de consultații și 3 săli de tratamente, un spațiu de activități recreative, un cabinet de logopedie, un cabinet de kinetoterapie, o sală de stimulare multisenzorială și un paraclis.

Proiectul se află sub patronajul Asociației „Sfântul Nectarie” din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Clujului. Terenul este amplasat în intravilanul localității Sânnicoară, com. Apahida, jud. Cluj pe str. Eternității f.n., având o suprafață de 1400 mp. Lucrările la Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice au început în luna noiembrie 2023. La finalul anului trecut a fost turnată fundația, iar în prezent se lucrează la edificarea etajului întâi.

 

Prezentarea evenimentului

Evenimentul sportiv organizat în vederea strângerii de fonduri și a creșterii vizibilității proiectului ce vizează copiii vulnerabili din punct de vedere medical va avea loc în data de 8 iunie, în Parcul Central Simion Bărnuțiu din Cluj-Napoca.

Ca să ne asigurăm că vom colecta zâmbete de toate dimensiunile, am creat 2 curse:

  • 5 km – probă pentru adulți (Crosul mare/ Cursa mare)
  • 800 m – probă pentru copii (Crosul mic/ Cursa mică/ Cursa copiilor – dedicat copiilor de sub 14 ani)

Traseul va străbate aleile parcului conform ilustrației atașate, cu mențiunea că pentru prima probă se vor parcurge trei ture ale traseului marcat cu albastru.

Cu privire la costurile necesare înscrierii în competiție, taxa este percepută sub formă de donație, cu un prag minim de 70 lei pentru proba de 5 km, respectiv 40 lei pentru proba de 800 m. De asemenea, contul va fi deschis pentru persoane care doresc să contribuie la ridicarea centrului, dar nu vor să participe la competiție.

Evenimentul va fi mediatizat la nivel național prin intermediul programelor de televiziune și radio: TVR Cluj, Radio Renașterea, Radio Trinitas, Radio Impuls, Trinitas TV, Doxologia, Radio România Cluj și altele.

 

Modalitatea de înscriere

Înscrie-te prin intermediul 𝒇𝒐𝒓𝒎𝒖𝒍𝒂𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒎𝒂𝒊 𝒋𝒐𝒔 și dă-i ocazia inimii tale să bată mai tare!

https://forms.gle/MsaCkDAY4aL5sy68A

 

Pentru detalii și nelămuriri:
Damșa Vlad – 0741055564