Te gândești că nu mai poate apărea ceva nou, ceva care să te mai surprindă, ceva de care să nu fi știut. Ba chiar te încearcă un ușor sau mai pronunțat sentiment de lehamite, de plictis. Deja și tragi niște concluzii care sunt departe de a fi roz. Numai o minune ar mai putea schimba ceva! Dar cine mai e naiv și medieval să creadă în minuni? Și, omenește vorbind, ai dreptate. Dar dacă totul s-ar reduce la omenesc, existența ar fi sinistru de absurdă. Dar, totuși, nu poți să nu cauți. Simți că nu acesta este deznodământul.
Te invităm pentru o săptămână să trăiești altceva, să intri în ograda lui Dumnezeu, adică la mânăstire, pentru că acolo, și nu în altă parte, e locul prin excelență al marilor întâlniri: întâlnirea cu Dumnezeu, cu ceilalți și cu cineva la care nu te așteptai, adică tu însuți. Întâlnirea cu viața netrăită la întâmplare.
Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filialele Timişoara, Oradea și Craiova, alături de Liga Studenților din Timișoara, Oradea și Cluj și Organizația Tinerilor din Sibiu, organizează a II-a etapă a Taberei Naționale Studențești “Părintele Teofil Părăian” în perioada 17-26 septembrie 2013 la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul – metocul Mânăstirii Oașa din localitatea Găbud, judeţul Alba. Este o tabără organizată de tineri pentru tineri, în cadrul oferit de mănăstire, tabără care timp de 14 ani l-a avut în centru pe Părintele Teofil, un bătrân tânăr care prin cuvântările, întâlnirile cu tinerii și răspunsurile la întrebările lor le dăruia din principiile și experiența lui de viață.
Tradiţia taberelor studențești este dusă mai departe de părinţii de la Mânăstirea Oaşa, ucenici ai Părintelui Teofil. Tabăra din această toamnă îi va avea ca invitați pe Virgiuliu Gheorghe – biofizicean și pe conf. dr. Adrian Lemeni (Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București), care vor susține mai multe prelegeri abordând teme referitoare la PROVOCĂRILE LUMII DE AZI: media și identitate, dependențe, identitate de gen, sexualitate și familie, păstrarea valorilor ortodoxe românești.
Programul taberei presupune participarea la slujbe, conferinţe şi discuții, vizionarea de filme documentare religioase şi culturale, repetiții de muzică psaltică și cântece patriotice pentru sărbătoarea hramului și integrarea tinerilor în viața de obște prin participarea la treburile zilnice din mânăstire. Tabăra va culmina cu hramul mânăstirii – Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, sărbătorit în data de 26 septembrie, când vă propunem să descoperiți, în acest cadru împletit din mânăstire și sat, ceva din moștenirea pe care ne-au lăsat-o strămoșii noștri, prin îmbrăcarea costumelor tradiționale românești.
Termenul final pentru înscrieri este 12 septembrie. Menţionăm că participarea în tabără este gratuită. Cazarea şi masa sunt asigurate de Mânăstirea Oașa. Vă așteptăm cu drag!
Contact: Ramona Bordea – Timișoara: tel: 0755 / 626. 472 e-mail: [email protected] Elena Ciorogariu – Timișoara: tel: 0721/ 615. 948 e-mail: [email protected] Oana Calen – București: tel: 0764/ 476.284 e-mail: [email protected] Jinariu Carmen – Sibiu: tel: 0743178517 e-mail: [email protected] Adriana Corb – Oradea: tel: 0747/ 815. 053 e-mail:[email protected] Sanziana Vatra -Brasov: tel: 0755/893349 0728/249898 e-mail: [email protected]